Välkomna till en eftermiddag med föredrag och musik lördag 9 juli

13.00 – 14.00 Bengt Westin föreläser om Ådalens industrihistoria, från skogsavverkning till export. Bengt Westin släppte ifjol boken ”Ådalens sjöfart – några händelser under åren 1900-2000”.

14.30 – 15.30 Trion Broken Quartet framför en svit som är specialskriven till Ådalens Industrimuseum. Musiken gestaltar timrets väg från vinterns avverkning, till sommarens och höstens sortering vid Sandslån.

Fika finns till försäljning på Café Flottaren, mitt emot Industrimuseet. Passa även på att se museets utställningar!

Inträde 100 kr för föredrag och konsert. Entré till museet ingår.
50 kr för medlemmar i Ådalens Industrimuseum.
Fritt inträde upp till 16 år.

Broken Quartet bildades 2003 i Piteå och spelar musik som ofta är lågmäld och stillsam. Broken Quartet är Jonas Wisén, synthar och trummaskiner, Martin Welander, vibrafon och diverse samt Josef Eriksson, gitarrer och elektriska apparater. En del av sviten kan höras i utställningarna på Kejsarkasernens övervåning, och nu har vi alltså chansen att höra hela sviten framföras live! Konserten är ungefär en timme lång.